
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دوستان عزیز قالب موجود در وبلاگ قرآن من ،یک قالب اختصاصی با ترکیب 3 استایل از سایت های محض رضا و دنیای نیاز به نماز توسط نویسنده وبلاگ ساخته شده و همچنین کد نویسی هایی به آن اضافه شده است لذا در منوی بالای سایت هر سه سایت جهت تبادل لینک و همچنین مشاهده ی قالب اصلی قرار داده شده است.برای دریافت این قالب نیاز به داشتن پسورد دارید که برای دریافت پسورد باید از منوی تماس با ما درخواست خود را ارائه دهید. با تشکر...
برای دریافت قالب از قسمت تماس با ما یا از طریق ایمیل با ما ارتباط برقرار کنید.کپی برداری از قالب بدون اجازه شرعا حرام می باشد...
لینک دانلود در ادامه مطلب
الف) مقدمه
با عرض سلام و خسته نباشید حضور راسخونی های عزیز و خادمان وبلاگ قرآن من
از امروز طرح کتابت(نوشتن با دست خط خودمان) قرآن کریم را با نام و یاد خداوند تبارک و تعالی شروع می کنیم تا
1- با آیات قرآن کریم مانوس شویم و درک و بینش قرآنی خود را وسعت بخشیم.
2- از اجر و پاداش معنوی برخوردار شویم.
3- برای قرائت مستمر قرآن کریم ترغیب و تشویق شویم.
4- یادگاری ارزشمندی از خود و فعالیتمان برجای بگذاریم.
5- یک کار فرهنگی و هنری بسیار زیبا و در خور تقدیر انجام دهیم.
6- قرآن کتابت شده را صحافی و به موزه های مذهبی با اجازه و عنایات مسئولین وبلاگ من تقدیم نمائیم.
پس با ما در این حرکت نورانی همراه باشید....
ب) روش شرکت در طرح
1- علاقه مندان شماره صفحه یا صفحاتی که تمایل به کتابت دارند را به شرطی که قبلا توسط کاربر دیگری انتخاب نشده است، از جدول موجود در پست بعد انتخاب نموده و شماره های انتخابی را در این تاپیک ارسال می کنند تا در جدول به نام آنها ثبت شود.
2- پس از ثبت شماره صفحه به نام کاربر، کتابت توسط کاربر آغاز می شود.
3- پس از پایان کتابت، تصویری از آن تهیه و در این تاپیک ارسال می شود تا کتابت آن ردیف یا ردیف ها انجام شده تلقی گردد، سپس صفحات کتابت شده به آدرس پستی "اصفهان، صندوق پستی 481-81655 موسسه فرهنگی اطلاع رسانی راسخون"یا صندوق ایمیل gharibeh3@yahoo.com ارسال می گردد تا پس از دریافت همه صفحات، قرآنی کتابت شده توسط راسخونی ها و وبلاگی های قرآن صحافی و جمع آوری گردد.
4- درج نام و نام خانوادگی، شماره تماس و نام کاربری در پشت برگه ها الزامی است.
ج) نکات بسیار مهم
1- کتابت حتما در برگه A4 سفید انجام شود تا یکپارچگی آثار حفظ شود.
2- حاشیه سفید از سمت راست و چپ و بالا و پایین صفحه 2.5 سانتیمتر در نظر گرفته شود.
3- فاصله بین خطوط، 1.5 سانتیمتر در نظر گرفته شود.
4- در اعراب گذاری و املای صحیح کلمات و علائم نوشتاری نهایت دقت بکار گرفته شود.
5- در صورت امکان علائم ،اعراب و ... با رنگی متفاوت نوشته شود.
6- نوشتن نام سوره و شماره جزء در بالای صفحات و "سجده های واجب" در محل مربوطه الزامی است.
7- کتابت حتما با دست خط کاربر انجام شود، نسخه های چاپی به هیچ عنوان مورد نظر نمی باشد.
د) نمونه ای از کتابت قابل قبول
ه) جوایز
مازادبر اجر و پاداش معنوی از جانب خداوند یکتا، پس از پایان کامل کتایت قرآن کریم، به تعدادی از آثار ارسالی، جوایز ارزنده ای تقدیم می گردد.
تمامی دوستان و عزیزان وبلاگ فرهنگی ، قرآنی می توانند در این طرح ثبت نام نمایند .لذا با توجه با طرح ارائه شده توسط اینجانب ،نام کاربری برای خود در نظر بگیرید و با توجه به جدول موجود در ادامه مطلب شماره صفحه دلخواه خود را انتخاب و به ایمیل بنده ارسال تا نام شما هم در بین عزیزان و کتابت کنندگان قرآن کریم قرار گیرد.
آیات پزشکی قرآن
تقدم میوه بر گوشت
خداوند کریم در قرآن مجید، هر بار که از میوه و گوشت به عنوان مواد خوراکی انسان سخن به میان میآورد، ابتدا از میوه سخن میگوید آنگاه از گوشت. بنا به توصیهی شرع مقدس اسلام، بهتر است میوه را قبل از غذا تناول کرد و این نکتهای است که امروزه علم پزشکی به آن پی برده و آن را توصیه میکند.
فرمایش پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله و سلم» هم در این زمینه که افطار روزه با خرما برای بدن برکت دارد و ثواب زیادی هم برای آن قائل شدهاند به همین دلیل است.
خوردن میوه قبل از غذا اثرات بسیار مفیدی برای بدن دارد و خواصّ میوه از قبیل تأثیر ویتامینها و اثرات تصفیهی دستگاه گوارشی و بدن از میکروبهای زاید و برقراری تعادل فیزیولوژیکی در ترکیبات خون و امثال آن، با معدهی خالی بیشتر ظاهر میشود تا بعد از غذا و معدهی پر.
قرآن مجید در آیات بیست و بیست و یک سورهی مبارکهی «واقعه» میفرماید:
(وَ فَاکِهَةٍ مِمّا یَتَخَیَّرونَ* وَ لَحمِ طَیرٍ مِمّا یَشتَهُونَ)؛ یعنی «و میوهی خوش برگزینند و از گوشت مرغان که مایل هستند.»
خداوند کریم در قرآن مجید، هر بار که از میوه و گوشت به عنوان مواد خوراکی انسان سخن به میان میآورد، ابتدا از میوه سخن میگوید آنگاه از گوشت. بنا به توصیهی شرع مقدس اسلام، بهتر است میوه را قبل از غذا تناول کرد و این نکتهای است که امروزه علم پزشکی به آن پی برده و آن را توصیه میکند
و همچنین در آیهی بیست و دو سورهی مبارکهی «طور» میفرماید: (وَ اَمدَدناهُم بِفاکِهَةٍ وَ لَحمٍ مِمّا یَشتَهونَ)
«یعنی: و بر بهشتیان از هر نوع میوه و گوشت که مایل باشند بیفزاییم.»
در آیات سیزده و چهارده سورهی «نحل» هم به همین شکل، خداوند کریم، میوه را بر گوشت مقدم داشته است.
خوردن میوه قبل از وعدههای غذا، در برگیرندهی فواید بهداشتی بسیاری است. میوه دارای مواد قندی ساده و سهلالهضمی است که به سرعت جذب بدن میشود. زیرا امعاء، این مواد قندی ساده را در مدت کوتاهی که از چند دقیقه تجاوز نمیکند، جذب مینماید و موجب برطرف شدن عوارض گرسنگی و نیاز بدن به مواد قندی میشود. در حالی که اگر معده خود را از انواع مختلف مواد غذایی انباشته کند، حداقل سه ساعت طول میکشد تا مواد غذایی موجود در غذا، جذب بدن شود. عوارض گرسنگی، نزد این افراد مدت بیشتری طول میکشد مواد قندی ساده علاوه بر سهل الهضم بودن، منبع انرژی مناسبی برای تمام سلولهای بدن هستند و از جمله سلولهایی که به سرعت از این مواد قندی استفاده میکنند، همین دیوارهی امعاء و پرزهای رودههاست که پس از دریافت مواد قندی آمادگی پیدا میکنند تا وظیفهی خود را در جذب سایر موادّ غذایی مفید، به نحو احسن انجام دهند. به علاوه خداوند کریم در کلّ قرآن، وقتی میخواهند نعمتهای غذایی خود را به رخ مردم کشیده و آنها را متذکّر شوند، بیشتر از میوهها یاد میکنند تا از گوشت. و این میرساند که میوهها از نظر غذایی در رشد و سلامتی انسان مفیدترند.
خوراک بهشتی در دنیا
قرآن درباره حضرت مریم سلام الله علیها می فرماید:
...كُلَّمَا دَخَلَ عَلَیهَا زَكَرِیا الْمِحْرَابَ وَجَدَ عِنْدَهَا رِزْقًا قَالَ یا مَرْیمُ أَنَّى لَكِ هَذَا قَالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یرْزُقُ مَنْ یشَاءُ بِغَیرِ حِسَابٍ(آل عمران/37)
هر زمان زکریا وارد محراب او میشد، غذای مخصوصی در آن جا میدید. از او پرسید: «ای مریم! این را از کجا آوردهای؟!» گفت: «این از سوی خداست. خداوند به هر کس بخواهد، بی حساب روزی میدهد.»
با توجه به آیه یاد شده، اولا چگونه ممکن است از بهشت برای کسی در دنیا غذا و میوه فرستاده شود ؟
در ثانی اگر بپذیریم که چیزهایی از بهشت می توانند به زمین بیایند، سؤال دیگری مطرح می شود و آن این است که با توجه به جاودانگی بهشت و نعمتهای آن، آیا ساکنان بهشت هم قادر خواهند بود تا به دنیا برگردند؟
در پاسخ باید گفت با توجه به قرائن و شواهدی که در آیات و روایات وجود دارد، غذای حضرت مریم مستقیما و بدون به کارگیری وسائط مادی از جانب خداوند و از بهشت تأمین می شد. آنچه در آموزه های اسلامی وجود دارد، ابدی بودن زندگی انسان ها در بهشت و برخورداری دائمی او از نعمات و لذات آن می باشد که نعمت های آن تجدید پذیر بوده و به همین دلیل، پایانی برای آن متصور نیست.
زید بن ارقم نقل می نماید که مردی از اهل کتاب نزد پیامبر آمده و عرضه داشت که شما معتقدید که بهشتیان می خورند و می آشامند. پیامبر فرمودند: بله ....مرد سؤال کننده بار دیگر پرسید که آنها که می خورند و می آشامند، چگونه قضای حاجت می نمایند؟ پیامبر فرمودند: "این مواد از بدنشان، به صورت عرق خوش بویی، چون مشک آهو خارج می شود
صرف غذا در مهمانی ،میل نمودن چیزی در فضاهای تفریحی ،صرف غذا در رستوران، و پذیرایی شدن توسط خدمتکاران و گاهی تنها غذا خوردن شکلهای مختلفی است که موجب تنوع و لذت بیشتر از خوردن و آشامیدن میشود .برای همهی این موارد مثالهایی از عالیترین شکل اجرایی آن در مورد غذاهای بهشتی آمده است .
وَ یُطافُ عَلَیْهِمْ بِآنِیَةٍ مِنْ فِضَّةٍ وَ أَکْوابٍ کانَتْ قَواریرَا (انسان،15) و در گرداگرد آنها ظرفهایی سیمین و قدحهایی بلورین میگردانند(پر از بهترین غذاها و نوشیدنیها)،
وَ اَمْدَدناهم بفاکهةٍ ولحمٍ مما یَشتَهونَ (سوره طور /22)
همواره از انواع میوهها و گوشتها از هر نوع تمایل داشته باشند در اختیار آنها میگذاریم. گاهی در طبیعت بهشت در کنار نهری ،یا چشمه ساری،کوزههایی بسیار زیبا و شگفت انگیز می بینند که در آنها مُهر و موم شده است. برای میل آن باید مُهر ظرف را بشکنند . وقتی مهر شکسته میشود بوی عطری دلنشین از آن به فضا متصاعد میشود.
یُسْقَوْنَ مِنْ رَحِیقٍ مَخْتُومٍ خِتامُهُ مِسْکٌ وَ فِی ذلِکَ فَلْیَتَنافَسِ الْمُتَنافِسُون(25/مطففین): آنها از شراب زلال دست نخورده و سربستهای مینوشند! ...
گاهی پرندهای در هوای بهشت به پرواز درمیآید و بهشتیان اشتهای خوردن گوشت آن را پیدا میکنند می گویند: (سُبْحانَکَ اللَّهُمَّ) خداوندا تو پاک و منزهای! بعداً آن پرنده فرود میآید، بریان میشود، و در جلو آنان قرار میگیرد. هنگامی که ایشان از آن بهرهمند شوند میگویند: الحمد للّه ربّ- العالمین. سپس آن پرنده زنده میشود و پرواز میکند. بنابراین: اولین سخن اهل بهشت در مقابل اینگونه نعمتهای پروردگار تسبیح و تقدیس خدا و آخرین کلامشان سپاسگزاری پروردگار میباشد.(تفسیر آسان، ج7، ص 88 به نقل از مجمعالبیان)
در حدیثی منقول که امام باقر(علیهالسلام) آن را از پیامبر خدا(صلّی اللَّه علیه و آله) روایت کرده آمده است: «مؤمنی در بهشت نیست که او را بهشتها و باغهایی بسیار نباشد، با تخت و بیتخت و ... پس چون دوستدار خدا غذای خود را بخواهد، آنچه نفس او هنگام خواستن غذا میل کرده بدون آن که نام آن را ببرد، برایش حاضر میشود (بنابراین نیازی به صبر کردن برای طبخ غذا و یا شرم از درخواست نیست.» (نورالثقلین،ج4، ص548)
همین چیزها در مورد میوههای بهشتی نیز نقل شده است یعنی زمانی که بهشتیان کنار هم بر تختهای خود تکیه زدهاند با طبقهای میوه پذیرایی میشوند و گاهی در حالیکه به تنهایی نظر بر میوهای میکند در حالیکه در جایی آرمیده است شاخه به طرف او آمده و میوه را تقدیم میکند وَ ذُلِّلَتْ قُطُوفُها تَذْلِیلًا (انسان ،14) یعنی میوههای بهشتی در دسترس و اختیار آنها است. " و گاهی در حالیکه میل به میوه دیگری پیدا میکند میوه مقابل او تبدیل به میوه دیگر میشود در حدیث پیامبر است که فرمود: در عالم رویا عمویم حمزه را دیدم که در حالیکه طبقی از انگور بهشتی نزد او بود و یکمرتبه تبدیل به خرما شد.»(قیامت در قرآن ،ص 36)
غذاهای آخرتی در برابر غذاهای دنیایی
قرآن كریم به عنوان کتاب الهی دارای برنامه جامعی برای پاسخ تمام نیازهای مادی و معنوی انسان در مسیر رشد و كمال است.از این رو دستورالعمل ها و احکام مختلفی در مسائل مختلف مادی و معنوی در آن آمده است.
با توجه به اینکه در بعد مادی،جسم انسان و سلامتی آن اهمیت ویژه ای در حرکت به سمت کمال دارد و تغذیه مهمترین عامل سلامتی است، آیات بسیاری به این موضوع اختصاص یافته است.
موضوع غذا و تغذیه در قرآن كریم ازچنان اهمیتی برخوردار است كه در بیش از 300 آیه به طور مستقیم یا غیر مستقیم مطرح شده است.گرچه لفظ غذا و تغذیه و یا مشتقات آن دو در هیچ جای قرآن به كار نرفته است، اما كلماتی مانند"أكل"، "شرب"، "رزق"، "طعام"، و مشتقات آنها می تواند به نحوی با مسائل مطرح در قرآن،در موضوع تغذیه در ارتباط باشد.
خداوند در قرآن انسان ها را به امر تغذیه و خوراکی ها متوجه می سازد:" فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ "(انسان باید به غذاى خویش بنگرد.)(عبس24) و خود این آیه مهم ترین دلیل قرآنی توجه به این امر است.
مباحث مطرح شده در قرآن درباره غذا را می توان بر اساس معیار های متنوع مطرح کرد که تعدادی از آنها را به طور خلاصه بیان می کنیم:
در آیات متعددی بر حلال و پاک بودن غذا تاکید گردیده است. "أَیُّهَا النَّاسُ کُلُواْ مِمَّا فِی الأَرْضِ حَلاَلًا طَیِّبًا وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ؛"(اى مردم از آنچه در زمین است حلال و پاکیزه را بخورید و از گامهاى شیطان پیروى مکنید که او دشمن آشکار شماست.)(بقره 168)
همچنین بر ذبح شرعی حیوانات تاکید گردیده است:" وَمَا لَکُمْ أَلاَّ تَأْکُلُواْ مِمَّا ذُکِرَ اسْمُ اللّهِ عَلَیْهِ وَقَدْ فَصَّلَ لَکُم مَّا حَرَّمَ عَلَیْکُمْ إِلاَّ مَا اضْطُرِرْتُمْ إِلَیْهِ وَإِنَّ کَثِیرًا لَّیُضِلُّونَ بِأَهْوَائِهِم بِغَیْرِ عِلْمٍ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُعْتَدِینَ"( شما را چه شده است که از آنچه نام خدا بر آن برده شده است نمىخورید با اینکه [خدا] آنچه را بر شما حرام کرده جز آنچه بدان ناچار شدهاید براى شما به تفصیل بیان نموده است و به راستى بسیارى از روى نادانى با هوس هاى خود گمراه مىکنند آرى پروردگار تو به تجاوزکاران داناتر است.)(انعام 119)
قرآن کریم گاه توصیههای مستقیمی در مورد کاربرد درمانی بعضی غذاها دارد، مثلاً در مورد عسل میفرماید: "فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ"(در آن برای مردم شفا است)